Geriausi moteriški batai – ką pasirinkti?

Mada – tai pasitikėjimas savimi. Jei jums nepatinka tai, ką dėvite, tai atsispindės ir jūsų savijautoje. Tačiau norėdami atrodyti puikiai, neturite daryti kompromisų dėl patogumo. Priešingai populiariai nuomonei, grožis ne visada yra skausmas.

Tai ypač aktualu renkantis batus. Dauguma moterų nesuvokia, kad batai veikia visą jūsų kūną, ne tik pėdas. Pavyzdžiui, net jei batai stilingi, su netinkamo dydžio batais galite sugadinti savo laikyseną ir susigadinti nugarą.Įsivaizduokite, kad eidamos galingu žingsniu, laikyseną dailinate netaisyklingai. Vargu ar tai turės tokį patį poveikį.

Tačiau tinkamos moteriškos avalynės poros pasirinkimas priklauso ne tik nuo dydžio. Tai taip pat medžiaga, meniškumas, lankstumas ir, taip, stilius. Jei ieškote geros batų poros, galvokite apie abu dalykus: ir apie stilių, ir apie patogumą!

 

Geriausi moteriški batai – ką pasirinkti?

 

Naudodamiesi šiuo stiliaus vadovu sužinosite, kokio tipo yra moteriški batai, kaip juos išsirinkti ir, galiausiai, kaip juos stilizuoti.

Taigi, pasinerkime į šią temą.

Kokios yra skirtingos moteriškų batų rūšys?

Lengva susipainioti, nes yra labai daug pasirinkimo galimybių. Tobulėjant madai, avalynės dizaineriai pasiūlė skirtingų stilių batų.

Moteriškos avalynės tipai

Jų yra per daug, kad net būtų galima išvardyti šiame stiliaus vadove. Tačiau, kad turėtumėte idėją, suskirstėme moteriškus batus į aštuonias kategorijas. Kiekvienai kategorijai priskiriamos kelios subkategorijos.

Geriausi moteriški batai – ką pasirinkti?

Apie ką galvoti renkantis avalynę?

Pakartosiu, kad tinkamos avalynės pasirinkimas priklauso nuo daugelio dalykų, įskaitant dydį, patogumą ir kokybę. Rinkdamiesi avalynę negalvokite tik apie stilių ar madą. Geriausia, jei norėtumėte ir mados, ir patogumo derinio.

Avalynės pasirinkimas

Tačiau, jei juos tinkamai stilizuosite (kaip pamatysite kitame skyriuje), su bet kokio tipo batais atrodysite gerai. Tačiau rinkdamiesi batus tik kaip mados pasirinkimą, galite netyčia nusipirkti kažką nepatogaus savo kojoms.

Naudodami netinkamą avalynę rizikuojate:

  • sugadinti savo laikyseną (kaip minėta)
  • nugaros skausmą (kuris gali tapti lėtiniu)
  • įaugusius kojų nagus
  • nuospaudos ir (arba) pūslės
  • Pėdų opos (sunkesniais atvejais, tačiau sergantieji diabetu turi didesnę polinkį)

Todėl, nors sekti avalynės mados tendencijas yra puiku, tai neturėtų būti vienintelis jūsų prioritetas. Vietoj to turėtumėte galvoti apie toliau nurodytus dalykus.

Batų Komfortas

Nenorite, kad batai turėtų įtakos jūsų vaikščiojimui. Todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą dydį. Kaip išmatuoti dydį? Jei ketinate tai daryti namuose, jums reikės popieriaus, pieštuko ir liniuotės.Ant popieriaus nubrėžkite savo pėdą ir pasistenkite būti kuo tikslesni. Naudojant liniuotę bus lengviau nubrėžti pirštus, šonus ir kulnus.Vėliau paimkite liniuotę ir išmatuokite pėdos plotį ir ilgį (nuo viršaus iki apačios ir nuo šono iki šono).Taip turėsite savo išmatavimus. Tačiau, kaip minėta, patogumas priklauso ne tik nuo dydžio. Norite, kad batai būtų lankstūs.Todėl įsigykite batus su standžiu kulnu, turinčiu pakankamą išlinkimą. Norėdami tai patikrinti, įsitikinkite, kad batai lenkiasi ties pirštais. Be to, pasukite batus abiejuose galuose, kad sužinotumėte, ar jie turi pakankamą sukimo momentą.

Kokybė

Vertindami batus, turėtumėte užduoti sau šiuos paprastus klausimus:

  • Ar konstrukcija ir gamyba yra kokybiška?
  • Ar nėra jokių pažeidimų požymių?
  • Ar jis švarus?
  • Ar medžiaga tvirta, bet lanksti?

Jums nebūtina būti batų kokybės tikrinimo ekspertu. Tačiau apie batų konstrukciją ir kokybę galite spręsti iš simetrijos.Ar abiejų porų batų dalys taisyklingai išsidėsčiusios? Be to, ar sutampa pamušalo ir medžiagos spalva, perdengimas ir apdaila?

Pėdos forma

Štai pagrindinė taisyklė: batai turi atitikti jūsų pėdų kontūrus, o ne atvirkščiai.Turintiems plokščiapėdystę podiatrai rekomenduoja avalynę su skliautu, ypač su kulnais. Tai padeda labiau išlenkti pėdą.Jei turite plačias pėdas, geriau avėkite uždarą avalynę, pavyzdžiui, plokščiapadžius ar sportinius batelius. Be to, jei nuolat jaučiate pėdų skausmą, geriau avėkite ką nors mažiau gremėzdiško, pavyzdžiui, sandalus ir šlepetes.

Universalus

Kai perkate batus, norite, kad jie būtų universalūs ir lengvai pritaikomi įvairioms progoms. Laimei, pasirinkus tinkamą stilių ir aksesuarus, dauguma moteriškų batų gali derėti prie skirtingų aprangų ir renginių. Tačiau kai kurios batų rūšys, pavyzdžiui, aukštakulniai ir mokasinai, yra skirtos oficialiai aprangai.Pastaraisiais metais aukštakulniai vis dažniau avimi laisvalaikio progomis, tačiau mokasinai vis dar skirti darbui ir darbo pokalbiams.

Atsparus oro sąlygoms

Galiausiai, ar batai yra tinkami oro sąlygoms? Ši dalis taikoma tik žmonėms, gyvenantiems atšiauraus klimato vietovėse arba keliaujantiems į jas. Jei gyvenate lietingu oru, jums reikia neperšlampamų batų.

Tačiau nesijaudinkite….Oro sąlygoms tinkami batai nėra tokie bjaurūs ir gremėzdiški, kaip tikriausiai manote. Matote, ne visada turite daryti kompromisą dėl stiliaus, jei galvojate įsigyti orui palankius batus.

Aukštakulniai

Atsižvelgiant į dabartines mados tendencijas, atrodo, kad aukštakulniai gali būti derinami su viskuo. Nuo suknelių iki džinsinių šortų – aukštakulniai pabrėžia visą jūsų išvaizdą.

Geriausi moteriški batai – ką pasirinkti?

Kaip derinti aukštakulnius

Štai kaip derinti aukštakulnius prie aprangos:

● Spalva

Kulniukų spalvą derinkite prie suknelės spalvos. Taip ne tik atrodysite puošniau, bet ir lengviau pasirinksite aprangą.

Šios tendencijos dažnai laikosi karališkosios šeimos narės, pavyzdžiui, Meghan Markle ir Kate Middleton.

Tačiau jei nenorite atrodyti pernelyg vienspalvė, galite naudoti skirtingus tos pačios spalvos atspalvius.

Pavyzdžiui, jei vilkite tamsiai mėlyną suknelę, jūsų kulniukai gali būti šviesiai mėlyni. Arba galite kontrastuoti savo kulniukus su kitais dėvimais aksesuarais, pavyzdžiui, rankine, apyranke ar net nagų dažais.

Trumpi švarkai ir paltai puikiai dera su trumpesniais kulniukais. Ilgesni kulniukai, pavyzdžiui, stiletai, geriau atrodo prie ilgesnių (iki kelių) paltų.

Kaip derinti batus

Visi, kurie dėvi batus, mėgsta drąsiai rinktis madas. Todėl batų stilius visada pasiteisina, jei rizikuojate.

● Spalva

Vėlgi ir čia galioja vienspalvė taisyklė. Pavyzdžiui, jei dėvite kreminį kombinezoną, prie jo priderinę kreminės spalvos batus atrodysite neįtikėtinai stilingai.

Panašiai pravartu derinti ir raštus. Nebijokite dėvėti leopardo rašto suknelę su leopardo spalvos batais. Tačiau jei norite laisvesnio įvaizdžio, geriausiai tinka kontrastai.

● Stilius

Kaip jau minėta, kontrastuojantys batai prie aprangos yra puiki idėja. Koviniai batai stulbinamai dera prie tiulio sijonų ir suknelių. Batų šiurkštumas ir sijono elegancija sukuria puikų kontrastą.

Jei batus avite su džinsais, visuomet juos apsiaukite. Džinsai neturi dengti batų, kitaip kokia prasmė juos avėti? Be to, nedėvėkite ilgų batų prie ilgų suknelių.

Vietoj to rinkitės šortus ir mini sijonus, ypač prie šlaunų ir kelių batų. Tai pailgins jūsų kojas, todėl atrodysite aukštesnė.

Kaip dėvėti sportinius batelius ?

Skirtingai nei kiti batai, tiek sportiniai bateliai atlieka konkrečią funkciją. Jie apsaugo jus ir suteikia stabilumo, kai sportuojate arba einate neaiškiomis oro sąlygomis.

Sportinių batelių derinimas

● Spalva

Abiejų tipų batai būna skirtingų spalvų. Balta, pilka ir juoda spalvos yra vienspalvės. Neoninių spalvų sportiniai bateliai suteikia kontrasto, todėl juos geriausia derinti su subtiliomis baltomis ir mėlynomis spalvomis.

● Stilius

Žinoma, sportiniai bateliai skirti derinti prie sportinės aprangos, pavyzdžiui, džemperių su gobtuvais, marškinėlių, sportinių kelnių, jogos kelnių ir „leginsų“.

Net ir prie sportinės aprangos dera rinktis vienspalvius drabužius. Dauguma prekių ženklų dėl šios priežasties parduoda derančią sportinę aprangą. Jei jaučiatės drąsiai, sportinius batelius galite derinti prie kostiumų ir švarkų.

Oro batus galite avėti su džinsais ir marškinėliais. Norėdami bendrajai išvaizdai suteikti stiliaus, galite juos derinti su paprastais džinsais ir marškinėlių deriniu.

● Priedai

Prie džinsų ir marškinėlių galite priderinti šaliką arba papuošalus, kurie derėtų prie orų batelių. Be to, jei sportbačius derinate prie kostiumo, galite dėvėti papuošalus, kontrastuojančius su batais.

Tačiau prie abiejų tipų batų pabandykite priderinti kojines arba prie aprangos, arba prie batų.

Kaip dėvėti espadriles?

Espadrilės būna įvairių formų, įskaitant plokščiapadžius ir aukštakulnius. Jie labai mergaitiški ir elegantiški, todėl juos galite rinktis rafinuotiems renginiams.

● Spalva

Paprastai bateliai idealiai tinka pavasario įvaizdžiui. Matinius, blizgius ar aulinius “Mary Janes” galite derinti prie gėlėtų ir ryškių įvaizdžių.

Arba, jei ieškote stilingų moteriškų batelių vasarą, jūsų pasirinkimas turėtų būti espadrilės. Pastelinių spalvų espadrilės nuostabiai atrodo atostogų nuotraukose, papildydamos jūsų vasarišką aprangą.

● Stilius

Batelius galite avėti prie gėlių raštais margintų suknelių, marškinėlių ir sijonų. Jas galite derinti net prie patrumpintų džinsų ar Bermudų šortų. Tačiau įsitikinkite, kad spalvos yra kontrastingos.

Espadrilės dera prie ilgų, plazdančių vasarinių suknelių, taip pat prie trumpų mini suknelių. Pavyzdžiui, geltonas basutes espadriles galite avėti prie baltos vasarinės suknelės. Įvaizdį galite užbaigti šiaudine skrybėle ir akiniais nuo saulės.

Išvada

Apibendrinant galima pasakyti, kad moteriškų batų stilius yra paprasta užduotis merginoms. Tereikia žinoti, kas jums tinka, o kas ne. Tikimės, kad pasinaudoję šiais patarimais sužinojote, kokius batus rinktis ir kaip juos stilizuoti.

Batai yra kiekvienos aprangos pagrindas. Todėl jie turi būti patogūs, bet kartu rafinuoti ir madingi.

Parašykite komentarą