Geriausios tapkes moterims

Mūsų pėdos turi atlaikyti ne tik mūsų svorį, bet ir atlaikyti sunkumus, kuriuos patiria. Mes ne tik kišame kojas į madingus, bet labai nepatogius batus, bet ir kankiname jas avėdami ankštus, blogai prigludusius ir iššaukiančius batelius, kurie labiau kenkia nei padeda. Taigi, kai diena baigiasi, jos nusipelno poilsio. O tapkės – tai puiki avalynė, kuri suteikia joms taip reikalingą pertrauką ir poilsį, čia aprašysiu įvairias tapkes moterims nuo paprastų iki prabangiausių modelių.

Įsispyrus į tapkes beveik girdisi, kaip kojos dėkoja už prabangą ir komfortą, kurį joms suteikėte. Rasti tobulą porą, kuri suteiktų jūsų pėdoms jaukią ir ramią buveinę, gali būti nelengva užduotis.Kadangi geriausios moteriškos tapkės turėtų suteikti maksimalų komfortą, jos turėtų būti pasiūtos iš geriausių audinių. Audiniai, kurie yra optimalūs dėvėti namuose ir kuriais pavargusios kojos mėgausis ir mėgausis, yra šie:

Geriausios tapkes moterims

Zomšinis

zomša yra elastingas audinys, kuris lengvai nenusidėvi. Be to, jis suteikia pėdoms patogumo ir šilumos pojūtį.

Avių oda:

Iš šios medžiagos pagamintos tapkės yra labai minkštos, patogios ir šiltos. Jos optimaliai tinka naudoti buityje ir yra gana tvirtos

Oda:

Oda yra ilgaamžė medžiaga, tinkama naudoti tiek patalpose, tiek lauke. Įsispyrus į jas jaučiamas patogumas ir jaukumas.

Medvilnė:

Medvilninis audinys yra optimalus šiltesniems mėnesiams. Jis lengvas ir minkštas, lengvai skalbiamas. Tačiau jis nėra toks patvarus kaip kiti audiniai.

Tapkių priežiūra

Švarių tapkių priežiūra gali įkvėpti naujos gyvybės senai porai arba padėti ilgiau išlaikyti naujas tapkes.Šiame išsamiame vadove sužinosite, kaip valyti tapkes ir taip toliau.

Tapkių skalbimas

Galbūt radote tobulą tapkių porą ir nusprendėte, kad jos jums puikiai tinka. Tačiau retai kada tapkių valymui skiriame tiek pat dėmesio, kiek lauko batams. Tapkės, kaip ir lauko batai, gali skleisti kvapą, jei jomis tinkamai nesirūpinsite, todėl labai svarbu žinoti, kaip valyti tapkes. Pateikiame geriausius patarimus, kaip palaikyti švarą šlepetėms.

Išsiaiškinkite, ar jas galima skalbti skalbimo mašinoje. Patikrinkite etiketę – jei tapkes galima skalbti skalbyklėje, skalbkite jas žemoje temperatūroje ir naudokite trumpą, lėtą sukimą.

Tapkes skalbkite rankomis. Naudodami šiltą vandenį su švelniu skalbikliu, gerai ištrinkite ir trumpai pamirkykite. Kruopščiai išskalaukite ir tik tada švelniai išstumkite vandens perteklių iš tapkių.

Nespauskite jų. Dėl išspaudimo tapkės gali prarasti formą. Baigę valyti tapkes, vandenį sugerkite rankšluosčiu.

Apsaugokite zomšines tapkes dėmėms atspariu purškikliu. Be to, daugumą dėmių turėtumėte ištrinti sausu rankšluosčiu, o švarą palaikykite zomšos šepetėliu. Panašiai galite elgtis ir su avies odos šlepetėmis, tačiau šių dviejų rūšių tapkių geriau nedėti į skalbimo mašiną.

Kvapų tvarkymas Jei jūsų tapkės kvepia, greitai nuvalykite jas vaikiška servetėle. Soda bikarbonatas taip pat gali atgaivinti smirdančias tapkes, nes veikia kaip sausas šampūnas. Pabarstykite juo tapkes, palikite kelioms valandoms, o tada išsiurbkite su antgaliu.

Tapkes moterims geriausi tapkių privalumai

Baigiantis ilgai dienai svarbu gerai elgtis su kojomis ir leisti joms pailsėti nuo oficialios avalynės. Grįžę namo apsiaukite tapkes – tai puikus būdas išlaikyti kojas šiltas ir nespaudžiamas.

Daugeliui žmonių, pavyzdžiui, pagyvenusiems ar sergantiems diabetu, tapkės taip pat naudingos, nes padeda palaikyti gerą pėdų kraujotaką. Tapkės taip pat padeda:

išlaikyti kojas šiltas – padeda išvengti galimų ligų, nes organizmas turi mažiau dirbti, kad išlaikytų šilumą.

Apsaugoti pėdas – tapkės apsaugo pėdų padus, kad jie nestovėtų ant nešvarių ar aštrių daiktų namuose, todėl pėdos išlieka švarios ir apsaugotos.

Suteikia sukibimą patalpose – neleidžia paslysti ant medinių, laminuotų ir plytelėmis išklotų grindų.

Moteriškų tapkių istorija

Tapkių istorija siekia senovės Egiptą. Šioje šalyje jos išpopuliarėjo po Antrojo pasaulinio karo, kai kariškiai namo kaip suvenyrus parsivežė japoniškas jų versijas. Jas dažnai dėvi Dalai Lama. Ir šiandien daugelis žmonių jas laiko būtinu vasaros aksesuaru.

Kaip svarbu tinkamai avėti tapkes ?

Norint įsitikinti, kad jūsų tapkės naudingos jūsų pėdoms, svarbu žinoti, kaip jos turėtų tikti. Tai, kad jos minkštos ir neformalios, nereiškia, kad turėtų būti per didelės ar per mažos. Netinkamai prigludusios tapkės dažnai verčia kai kuriuos žmones abejoti, ar tapkės yra saugios, nes jie yra girdėję per daug siaubo istorijų apie žmones, kurie apsivertė su laisvai prigludusiomis šlepetėmis ant kietmedžio grindų. Įsigydami tapkes būkite tokie pat atsargūs, kaip ir pirkdami bet kokią kitą batų porą – peržiūrėkite mūsų dydžių pasirinkimus moterims ir vaikams.

Kokios tapkės yra geriausios?

Atsakymas į šį klausimą priklauso nuo to, ko tikitės, kad tapkės bus naudingos jūsų kojoms. Tapkės iš avikailio – jei ieškote šiltų, prabangių tapkių, šios tapkės yra kaip tik jums.

Kai kurie gamintojai specializuojasi kurdami tapkes su integruota arkos atrama, skirtas tiems, kurie turi pėdų problemų.

Plokščios tapkės – šios tapkės turi uždarus pirštus ir kulnus, kad būtų geriau prilaikomos, bet išliktų patogios.

Kada turėčiau avėti tapkes?

Geriausios tapkes moterims

Tapkės greitai tampa viena universaliausių ir madingiausių avalynės formų. Tapkės persikelia iš patalpų į lauką, kaip matyti iš daugelio įžymybių nuotraukų. Galite pastebėti, kad kai kurių stilių labiau į batus panašias tapkes, pavyzdžiui, mokasinus, galima avėti ir lauke. Tačiau jos vis dar populiaresnės kaip kambarinė avalynė.

Svarbiausi patarimai

Kartais tiesiog ieškome tokio pat dydžio tapkių, kaip ir mūsų įprastas batų dydis, tačiau turime jas išbandyti ir patikrinti, ar kojoms pakanka vietos, ar jos niekada nebus per ankštos ir neprivers jų užimti nepatogios ar net skausmingos padėties. Štai kodėl kartais gali būti gera idėja įsigyti didesnio dydžio nei jūsų vidutinis batų dydis.

Medžiaga

Šiandien rinkoje galima rasti daugybę medžiagų. Turime pasidomėti, kokios medžiagos yra naudingos pėdoms, kokios padeda joms atsigauti, kokios yra patogiausios… Galų gale daugybė aspektų. Dažnai moterys renkasi minkštesnės medžiagos tapkes, tačiau nepamirškite, kad jos turi būti minkštos ir patogios pėdoms, tačiau jos turi būti pakankamai tvirtos, kad lengvai nesulūžtų.

Kokybė

Labai susiję su medžiagomis, kaip jau minėjome, jūs norite kažko, kas ilgai tarnaus ir ką galėsite nešiotis su savimi, jei išeisite į kelionę. Daugeliu atvejų rankų darbo tapkės tarnauja ilgiau.

Namų grindys

Kuo kietesnės jūsų namų grindys, tuo storesnis turėtų būti tapkių padas, o tiems, kurių namuose daug kilimų, padas nėra toks prioritetas.

Atsižvelgus į šiuos pagrindinius patarimus, galvoje gali kilti daugiau klausimų. Žinoma, galima pagalvoti ir apie kitus klausimus, pavyzdžiui, kainą, spalvą ar dizainą, be kita ko, bet galiausiai svarbiausia galvoti apie tai, kad jas išbandytumėte ir pamatytumėte, kaip jaučiatės jas naudodami ir kaip jaučiasi jūsų kojos po to, ar jos jaučiasi atsigavusios, ar ne. Štai kodėl kartais kaina nėra toks svarbus dalykas; svarbiausia – jūsų pėdų patogumas.

Parašykite komentarą